Україна активніше проситиме гроші на модернізацію "труби"

Середа, 18 квітня 2012, 16:17

Україна має намір активізувати переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про кредитування модернізації газотранспортної системи.

Про це заявив заступник Міністерства енергетики та вугільної промисловості Володимир Макуха, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Макуха зазначив, що прийнятий у квітні Верховною радою закон про реформування нафтогазового комплексу України стане поштовхом для досягнення домовленостей щодо виділення коштів та визначення термінів кредитування Європою реконструкції української ГТС.

Він уточнив, що на квітень 2012 року запланована поїздка української делегації на чолі з першим віце-прем'єром Валерієм Хорошковським до Брюсселя.

Реклама:

"Я думаю, що ми повинні вирішити це питання. Ми перший, найважчий, крок зробили (прийнявши закон про реформування нафтогазового комплексу)", - підсумував заступник міністра.

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2012 року представник ЄБРР заявив, що фінустанови готові фінансувати модернізацію ГТС за умови проведення Києвом реформ в газовій галузі.

Україна офіційно оголосила про старт модернізації ГТС влітку 2012 року. Першим етапом реконструкції української ГТС за участю міжнародних фінансових організацій стануть роботи з модернізації газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород", який передбачає реконструкцію української ділянки газопроводу і розрахований на три роки.

Загальний обсяг інвестицій в перший етап складе 538,87 млн доларів, у тому числі власні кошти НАК "Нафтогаз України" - 230,87 млн доларів, кредитні кошти - 308 млн доларів (по 154 млн доларів від ЄБРР і ЄІБ).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: