Колесніков хоче, щоб пасажири платили за авіабезпеку в "Бориспілі" удвічі більше

Середа, 18 квітня 2012, 15:41

Міністерство інфраструктури пропонує збільшити суми зборів, які стягує за гарантування авіаційної безпеки для пасажирських рейсів державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ).

Про це ідеться у підготовленому міністерством проекті наказу "Про внесення змін до наказу Мінтрансзв'язку від 26 березня 2008 року №337", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Документом пропонується збільшити ставку збору з 4 доларів до 6 доларів за кожного відправленого пасажира в міжнародному сполученні, а також з 1,5 долара до 3 доларів - у внутрішньому.

На думку розробників документа, це дасть змогу збільшити доходи аеропорту "Бориспіль" на 67 млн гривень на рік.

Реклама:

Необхідність цих нововведень автори проекту наказу пов'язують зі значними витратами на приведення інфраструктури, якості обслуговування та рівня авіаційної безпеки до європейських стандартів.

Як повідомлялося, аеропорт "Бориспіль" обрав інвестиційний банк Morgan Stanley (США) для організації випуску єврооблігацій на суму 300 млн доларів. Крім того, аеропорт у 2012 році має намір випустити облігації на суму 1 млрд гривень.

ДМА "Бориспіль" є найбільшим аеропортом України з загальною площею близько 1000 га. Підприємство має дві злітно-посадкові смуги: одну - завдовжки 4000 м і завширшки 60 м, другу - завдовжки 3500 м і завширшки 63 м.

На території аеропорту розташовані чотири пасажирські термінали та поштово-вантажний комплекс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: