Лавринович обіцяє реєстрацію землі за 1 день

Середа, 11 квітня 2012, 19:13

Після налагодження ефективної роботи нової системи реєстрації, термін реєстрації земельних ділянок планується переглянути в бік зменшення до 1 дня.

Про це повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, йдеться у повідомленні Мін'юсту.

За словами міністра, уряд пропонує вдосконалити та спростити процедуру державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно, а відповідні зміни до законодавства, що розроблялися Мін'юстом, ухвалені 11 квітня на засіданні Кабміну.

Проектом пропонується, зазначив Лавринович, дозволити подачу документів на державну реєстрацію прав як у паперовій, так і в електронній формі і передбачається скоротити строк розгляду заяв про державну реєстрацію з 14 до 5 робочих днів.

Реклама:

При цьому, за словами Лавриновича, після налагодження ефективної роботи нової системи реєстрації цей термін планується переглянути в бік зменшення до 1 дня.

"Пропонується наділити нотаріусів повноваженнями вторинної державної реєстрації прав власності на нерухомість, що скоротить бюрократичну процедуру та час, що затрачується для здійснення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно", - говориться в повідомленні.

Крім того, за інформацією відомства, пропонується звільнити фізичних та юридичних осіб від сплати державного мита при проведенні повторної державної реєстрації та інші заходи, спрямовані на вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: