Янукович схвалив нові правила для перевізників

Середа, 11 квітня 2012, 11:24

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування міжнародних автомобільних перевезень".

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу глави держави.

Як повідомлялося, 12 січня 2012 року президент застосував право вето до цього закону. 22 березня Верховна рада прийняла його в новій редакції із пропозиціями глави держави.

Документ виключає необхідність отримання ліцензії на здійснення перевезень пасажирів та вантажів і визначає для цього перелік дозвільних документів та ліцензійних карток.

Реклама:

Законом вводиться обов'язок власників транспортних засобів, що здійснюють міжнародні автоперевезення, встановлювати контрольні пристрої - тахографи.

Закон забороняє перевезення з третьої країни та (або) в третю країну нерезидентами України без отримання відповідних дозволів.

У документі враховані пропозиції президента щодо внесення відповідних змін до законів "Про дорожній рух" та "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", які уточнюють їх положення щодо обов'язкової наявності ліцензійної картки при здійсненні перевезень автомобільним транспортом тільки небезпечних вантажів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!