Попов заборгував за міську електричку 35 мільйонів

Вівторок, 10 квітня 2012, 14:41

Борг Київської міської адміністрації за обслуговування міської електрички становить з початку їх руху становить 34,5 млн гривень.

Про це йдеться на сайті Урядового порталу.

Згідно з повідомленням, Київська адміністрація заплатила Південно-Західній залізниці 966 тис. гривень за обслуговування міських електропоїздів, що курсують по Київському залізничному кільцю. 

За даними "Київпастрансу", щомісяця послугами міської електрички користаються більш ніж 900 тис. киян і гостей столиці (36,5 тисячі щоденно), однак електричка залишається збитковою, оскільки перевозить багато пільговиків.

Реклама:

Разом із тим, за даними Укрзалізниці, упродовж минулого року залізницями України в приміському сполученні було перевезено 54,4 млн пільговиків, за які мали отримати компенсацію у 303,6 млн гривень (отримали менше половини –лише 142,8 мвльйона).

"Наразі зношеність рухомого складу залізниць України складає по електропоїздах – 80,3%; дизель-поїздах – 93,1%. На теперішній час за межами призначеного виробниками нормативного терміну служби експлуатується 57,3% електропоїздів постійного та змінного струмів, 88,7% дизель-поїздів. У цілому стан наявного моторвагонного рухомого складу, основна кількість якого розроблялась і поставлялась на виробництво у 1960-1970 роках підійшов до критичної межі і має бути списаний", - відзначили в Укрзалізниці.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!