"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд пропонує виділити мільярд на дешеву іпотеку "від Януковича"

Вівторок, 10 квітня 2012, 14:16 -

На реалізацію пільгової іпотечної програми, ініційованої президентом, з Державного бюджету пропонується додатково виділити 1 млрд гривень.

 

Про це ідеться в законопроекті №10317 від 9 квітня 2012 року, яким уряд пропонує Раді збільшити держбюджет-2012 на 33,35 млрд гривень.

У пояснювальній записці до документа говориться, що одним із напрямків соціальних ініціатив президента є забезпечення функціонування механізму здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Для реалізації такого механізму пропонується запустити нову бюджетну програму "Здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов", обсяг фінансування якої передбачений в розмірі 1 млрд гривень.

Реклама:

Ці кошти будуть направлені на часткову компенсацію відсоткової ставки (2-3%) за іпотечними кредитами комерційних банків для будівництва (придбання) житла.

Раніше президент Віктор Янукович у рамках початку передвиборчої кампанії його партії заявив, що в Україні з травня 2012 року населення зможе взяти кредити за держпрограмою на придбання житла під 2-3% річних у гривні терміном на 10-15 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: