Литвин планує в четвер зайнятися змінами до держбюджету

Вівторок, 10 квітня 2012, 10:22

Кабінет міністрів вже найближчим часом внесе до Верховної ради проект про внесення змін до Державного бюджету на 2012 рік.

Про це заявив керівник парламент Володимир Литвин за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Литвин підкреслив, що в разі якщо профільний комітет встигне відпрацювати законопроект, його розгляд відбудеться в четвер.

При цьому спікер висловився за такий порядок: спочатку уряд відзвітує про виконання Державного бюджету на 2012 рік, а потім необхідно розглянути всі ініціативи та пропозиції про внесення змін до держбюджету, що є на сьогодні, - як урядові, так і від народних депутатів.

Реклама:

"Обговорювати необхідно не наспіх, а скільки треба, і прийняти зрозуміле рішення", - зазначив він.

Раніше повідомлялося, що президент Віктор Янукович вимагає від уряду передбачити у змінах до держбюджету на 2012 рік кошти на нацпроекти соціальної спрямованості.

Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова поінформувала, що, за попередніми підрахунками Міністерства фінансів, додатково на соціальні ініціативи Януковича необхідно 8 млрд гривень.

Разом із тим, за словами віце-прем'єра Сергія Тігіпка, реалізація більшості соціальних ініціатив президента у 2012 році обійдеться в 16 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!