Світовий банк може очолити уродженець Індії

П'ятниця, 9 березня 2012, 11:36

До шорт-листка кандидатів на посаду голови Світового банку входять гендиректор Pepsi Індра Нууі, посол США в ООН Сюзан Райс, колишній керівник ради з економіки при президенті США Ларрі Саммерс і голова комітету з міжнародних відносин сенату США Джон Керрі.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на джерела в адміністрації президента США Барака Обами.

Як відомо, традиційно головою Світового банку призначається кандидат від США, тоді як керівником МВФ вибирається представник Європи.

Тим часом, Керрі, який був суперником Джорджа Буша-молодшого на виборах президента США в 2004 році, заявив через свого представника, що не зацікавлений в цій роботі і з ним з приводу цієї посади ніхто не консультувався.

Реклама:

Саммерс відомий своїми сексистськими ремарками, коли 20 років тому він припустив, що у жінок менше здібностей до математики та інженерної науки, ніж у чоловіків.

Сюзан Райс в останні тижні виступала в ООН з різкою критикою Росії і Китаю у сирійському питанні.

Країни БРІКС в останні місяці заявляли про необхідність завершення практики призначення головами Світового банку кандидатів від США.

У зв'язку з цим спостерігачі зазначають, що якщо Барак Обама запропонує в керівники ВБ главу Pepsi Індру Нууі, яка народилася в Індії, то вона може в цьому разі виявитися компромісною фігурою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!