У Грищенка прогнозують асоціацію з ЄС до кінця березня

Понеділок, 5 березня 2012, 20:09

Міністерство закордонних справ заявляє про підтвердження Європейським Союзом наміру парафувати угоду про асоціацію до кінця першого кварталу.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу МЗС.

"Міністр закордонних справ України (Костянтин Грищенко) і представники ЄС, які брали участь у зустрічі, підтвердили намір сторін парафувати угоду про асоціацію до кінця першого кварталу цього року", - сказано у повідомленні.

5 березня в Празі (Чехія) Грищенко взяв участь у зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн "Вишеградської четвірки" (Угорщина, Польща, Словаччина і Чехія), Балтії, Данії та країн ініціативи "Східне партнерство".

Реклама:

У зустрічі також брали участь високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон і європейський комісар з розширення ЄС і європейської політики сусідства Штефан Фюле.

У своєму виступі Грищенко окреслив підходи української сторони з наповнення дорожньої карти "Східного партнерства" і підкреслив важливість зміцнення ролі ініціативи як практичного інструмента підтримки реформ у країнах-партнерах.

"Принцип оновленої європейської політики сусідства має бути, у тому числі, спрямовано на підтримку імплементації майбутньої угоди про асоціації та виконання плану дій з лібералізації візового режиму між Україною і ЄС", - зазначив Грищенко.

Під час зустрічі сторони обговорили підготовку дорожньої карти "Східного партнерства" і обмінялися думками із приводу шляхів поглиблення взаємодії членів "Вишеградської четвірки" і країн Балтії із країнами-партнерами, включаючи Україну.

Крім того, у Празі Грищенко провів окремі двосторонні зустрічі з Фюле, представниками Міністерства торгівлі та інвестицій Данії, МЗС Азербайджану та Естонії, а також взяв участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Організації за демократію та економічний розвиток ГУАМ (Грузія, Україна, Азербайджан, Молдова).

Як повідомлялося, раніше у відкритому листі міністри закордонних справ Швеції, Великої Британії, Польщі, Чехії та Німеччини висловили думку, що процес підписання і ратифікації угоди про асоціацію між Україною і ЄС заблокований через поганий, на їх думку, стан демократії в Україні.

19 грудня 2011 року на саміті "Україна-ЄС" було оголошено про завершення переговорів за угодою про асоціацію України і ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: