У Польщі також борються із завищеними цінами на готелі під час Євро-2012

Понеділок, 5 березня 2012, 17:47

Польська влада, як і українська, стурбована ситуацією з розміщенням в приймаючих містах Євро-2012, де власники готелів підняли ставки на номери в рази.

Незважаючи на те, що підвищення цін під час міжнародних ярмарків, фестивалів і великих спортивних заходів є звичайною практикою, експерти вважають, що таке дороге проживання може відлякати вболівальників від поїздки до Польщі на Євро-2012, повідомляє портал "Дело".

За підрахунками аналітиків, польські готелі, особливо в приймаючих містах, підняли ціни на проживання ще вище, ніж під час Олімпіади-2012 в Лондоні.

Причому зростання цін іноді доходить до 1000% (або в 10 разів).

Реклама:

Високі ставки на проживання зафіксовані насамперед у Гданську, на кордоні з Німеччиною.

За даними Online Travel центру eSKY.pl, середній рівень цін на проживання в цьому місті в період Євро становить 1933 злотих. Зазвичай це коштує у вісім разів менше - 235 злотих.

Зросли ставки також і у Вроцлаві - теж майже в 9,7 разу. Якщо сьогодні стандартний день в місцевих готелях в центрі міста коштує в середньому 175 злотих, на Євро - це вже 1699 злотих.

Трохи "відстає" від Вроцлава Познань, де середня ціна на готель за ніч зросла в 9,2 разу (зі 196 до 1803 злотих).

Найменше зростання зафіксовано в Варшаві – "всього" у 5 разів.

Міська влада Гданська стурбована тим, що високі ціни можуть відлякати фанатів від приїзду до цього міста чи справлять негативне враження про місто на тих, хто прибуде.

Нещодавно представники мерії зустрілися з готельєрами і закликали їх до розсудливості.

Один з аргументів: наприклад, в Лондоні в серпні Олімпійських ігор одна ніч коштує приблизно 1800 злотих, тобто ціни зросли в середньому удвічі.

Необхідно також згадати і той факт, що більшість 3-, 4- і 5-зіркових готелів приймаючих міст підписали угоди з УЄФА, і пропозиція в Гданську з розвиненою інфраструктурою могла б бути і краще.

У червні на сайті booking.com у відкритому доступі - 30 заявок на розміщення, в травні - на 100 більше.

"Більшість готелів з готовими номерами сьогодні заморозили ціни і чекають максимального попиту з боку фанатів - а цей момент настане в березні-квітні. Але чи будуть польські ціни прийнятні для гостей? Якщо ціни не опустять, місто готове задіяти резерв регіону Труймясто (об'єднання Гданську, Гдині та Сопота), де є 200 тис. місць для розміщення за кілька кілометрів від Гданська із більш низькими цінами", - говорить Войцех Крефт, директор Поморської регіональної організації туризму.

Високі ціни, заявлені сьогодні на популярних сайтах з розміщення, можуть дійсно відлякати фанатів, які не планують платити за ніч кілька сотень євро.

"Ірландські вболівальники виділяють на житло максимум 80 євро за ніч. Стільки коштує ніч в Дубліні, і вони розраховують на такі ціни. Якщо фани не зможуть знайти прийнятних цін в готелях, зрозуміло, більшість буде жити у фан-кемпінгах", - каже Гаррет Харт з ірландського радіо Newstalk.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: