Азаров пообіцяв доступне житло сім'ям із малими зарплатами

Неділя, 4 березня 2012, 17:53 -

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив протягом двох-трьох тижнів розробити механізми для того, аби родини із середнім сукупним доходом близько 4 тис. гривень могли брати участь у програмах будівництва житла.

Про це він заявив у суботу під час наради з питань реалізації державної програми "Доступне житло", повідомляє прес-служба Кабміну.

"По-перше, квартира повинна коштувати значно дешевше, ніж вона коштує зараз. По-друге, необхідно знайти довгострокові кредитні ресурси, щоб замість родини взяти цей ресурс і віддати будівельникам для того, аби вони могли побудувати житло", - сказав прем'єр.

Він також наголосив, що найголовніше завдання – знайти цей фінансовий ресурс.

Реклама:

Також необхідно визначити, скільки така родина може платити, протягом якого періоду і під який відсоток її кредитувати.

"Протягом двох-трьох тижнів відповіді на ці питання будуть знайдені", - сказав Азаров.

За його словами, для реалізації цієї програми необхідно залучити кошти державного і місцевих бюджетів, державних і комерційних банків та інвестиційні ресурси.

Цю роботу координуватиме міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк разом із Секретаріатом Кабінету міністрів і за два-три тижні ці пропозиції будуть внесені на розгляд уряду.

Також прем’єр відзначив, що у 2012 році необхідно удвічі збільшити рівень іпотечного кредитування будівництва.

"Наше завдання в поточному році - як мінімум удвічі збільшити обсяги іпотечного кредитування будівництва", - зазначив глава уряду.

Він підкреслив, що у 2011 році обсяги будівництва по Україні значно зросли.

Зокрема, у Києві здано рекордні обсяги житла: понад 1,5 млн квадратних метрів, що більше рекорду ще 1987 року, коли було введено в експлуатацію 1,4 млн квадратних метрів.

Водночас, у деяких областях зафіксоване зниження темпів будівництва.

Прем'єр-міністр доручив міністрові регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Анатолію Близнюку з'ясувати причини такої ситуації і виправити її.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: