Facebook створює власну пошукову систему

П'ятниця, 30 березня 2012, 17:44

Соціальна мережа Facebook працює над новою версією власного пошукового механізму, що забезпечує пошук даних у блогах і записах 845 млн користувачів мережі.

Про це передає DT.UA з посиланням на тижневик Business Week.

Очолює роботу зі створення нової версії пошукової системи екс-інженер Google Ларс Расмуссен, який у Facebook працює з групою з двох десятків програмістів над новим пошуковим механізмом, можливості якого будуть достатніми для охоплення гігантських масивів інформації, розміщеної у Facebook.

На сьогодні Facebook має декілька пошукових систем, що працюють паралельно, однак більша частина пошукових операцій виконується силами пошукової машини Microsoft Bing, що працює на бекенді Facebook.

Реклама:

У перспективі компанія має намір відмовитися від усіх зовнішніх рішень і замінити їх єдиним власним продуктом.

Аналітики кажуть, що з урахуванням масштабів діяльності Facebook, різнорідності розміщеного контенту та інших моментів, компанії належить створити повноцінний пошуковик, який, втім, навряд чи буде нести істотну небезпеку для Google або того ж Bing.

Запити нового пошуковика компанії будуть лімітовані мережею Facebook, тоді як два світових гіганта інтернет-пошуку оперують куди більшими обсягами індексів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: