Арбузов запевняє, що дефолтів серед банків не буде

Четвер, 29 березня 2012, 15:11 -

Глава Нацбанку Сергій Арбузов вважає, що дефолтів серед українських банків не буде, адже українська банківська система протягом 2011 року демонструвала рівні або навіть вищі темпи зростання, аніж фінустанови країн єврозони.

Про це глава НБУ заявив у інтерв`ю газеті "Урядовий кур’єр".

"Активи українських банків зросли майже на 12%, у єврозоні - лише на 4,2%. У нас удвічі швидше зростало кредитування: 9,3% проти 4,2% в єврозоні. На сьогодні банківська система вийшла на прибуткову діяльність - за два місяці 2012 року обсяг прибутку становив 1,2 мрлд гривень", - сказав Арбузов.

За його словами, Нацбанку вдалося уникнути кризових явищ у банківській сфері, пов’язаних із розвитком боргової кризи в Європі та й світовій економіці загалом.

Реклама:

"Нині хоча кредитування й зростає, банки стали обережнішими та вимогливішими у роботі з позичальниками. А ми зі свого боку допомогли їм у роботі з проблемними кредитами, запропонували нові валютні інструменти і водночас посилили нагляд за банківською системою, щоб захистити її від повторення докризових помилок", - зазначив глава НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: