Тігіпко розказав, хто має платити податок на багатство

Середа, 28 березня 2012, 18:37

Якщо площа квартири становить 200 метрів, літраж автомобіля - починаючи з 3,4 літрів і будинок площею 400 метрів, то людина вже може заплатити податок на багатство.

Про це в інтерв`ю "Українській правді" заявив віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Якщо площа квартири становить 200 метрів, то людина вже може заплатити. Літраж автомобіля - починаючи з 3,4 літрів. І будинок площею з 400 метрів. Розмір податку буде досить помірним, там не буде звірячих цифр", - сказав Тігіпко.

За його словами, за рахунок зростання економіки бюджет може додатково отримати до 14 мільярдів гривень в 2012 році.

Реклама:

"Для соціальних програм треба близько 25 мільярдів. Тобто десь 11 млрд треба забезпечити за допомогою нових законів щодо перерозподілу грошей від багатих людей до бідних", - пояснив Тігіпко.

Також Тігіпко сказав, що йому особисто через податок на багатство доведеться заплатити близько 15 тис доларів.

"За все, що ми нарахували, це буде близько 15 тис доларів на рік. Правда, є ризик, що автомобіль можуть зареєструвати на компанію і вивести з-під дії податку. Але ми готуємо наступний законопроект, який буде обкладати податком аналогічні автомобілі, оформлені на корпорації. Адже можна їздити на більш скромних автомобілях. А якщо хто собі дозволяє на дорогих, то у важкі для країни часи він може заплатити додатковий податок", - зазначив віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!