За хабар від 50 до 500 гривень українські прикордонники пропускають без черги

Середа, 28 березня 2012, 17:11

Українські прикордонники пропускають поза чергою до кордону з Польщею автомобілістів за хабарі в розмірі від 50 до 500 гривень.

 

Про це інформує телеканал TVN24, журналіст якого перетнув п’ять із шести автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, передає УНІАН.

"Покращення перетину кордону в пунктах пропуску з Україною перед Євро-2012 - це чиновницьке гасло. Якщо хтось хоча б раз пробував перетнути цей кордон, то реагує на слово "покращення" лише з іронічною посмішкою. Там, аби проїхати в міру швидко, треба заплатити", - відзначає телеканал.

За даними телеканалу, найдорожче проїзд кордону, який журналіст перетинав в обидві сторони, коштує у пункті пропуску "Зосін-Устилуг" (Волинська область), а найдешевше у п/п "Хребетне - Рава-Руська" (Львівська область).

Реклама:

"Тут прикордонник отримує 100 гривень. Все записує прихована камера", - відзначає TVN24.

Журналіст телеканалу зауважує, що послуги із уникнення черги пропонують теж сторонні люди у цивільному.

"Відкрито сідають до автомобілів, якими їдуть туристи. Усі між собою співпрацюють та передають один одному клієнтів. Так, заплативши "бандитам" відповідну суму, доїжджають до шлагбауму", - повідомляє TVN24.

Частина автомобілістів проїжджає чергу узбіччям дороги, а деякі навіть їдуть зустрічною смугою до самого пункту пропуску, де треба буде заплатити прикордоннику 200 гривень. "Є ризик, що на дорозі буде патруль міліції, який теж очікує хабар", - зазначає телеканал.

"Незважаючи на те, що усі про це знають, українська прикордонна служба робить вигляд, що нічого не знає", - повідомляє журналіст, резюмуючи, що кількасот гривень дозволили йому зекономити у чергах 20 годин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!