"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Голова податкової: проблеми з поверненням ПДВ лише у тих, хто ухиляється від податків

Середа, 28 березня 2012, 12:32

Сумлінні платники дедалі активніше залучаються до автоматичного відшкодування ПДВ.

У деяких галузях питома вага "автомату" у 2012 році зросла більш ніж удвічі, зокрема у хімічній – у 2,5 рази.

Про це заявив голова Державної податкової адміністрації Олександр Клименко під час зустрічі із президентом Американсько-Української Ділової Ради Морганом Вільямсом, повідомляє DT.UA.

За словами Клименка, за підсумками 2011 року хіміки отримали в автоматичному режимі 192,1 млн гривень, або ж 20% відшкодування із загального обсягу у 944,8 млн гривень.

Реклама:

Тим часом у новому, 2012 році у цій галузі 55% ПДВ відшкодовується автоматично – 43,4 млн гривень із 78,1 млн гривень компенсованої на рахунки платників суми.

"Це один із найяскравіших прикладів стрімкого зростання. Відтак, підприємства, що працюють відкрито та прозоро, не мають труднощів ані із відшкодуванням ПДВ як таким, ані із доступом до найзручнішого механізму отримання відшкодування – "автомату", - зазначив голова податкової.

При цьому він підкреслив, що є "низка платників, які визнають тільки ті норми закону, які їм вигідні, і ухиляються від оподаткування за допомогою трансфертного ціноутворення".

"І саме ця група бізнесменів розповсюджує інформацію про наявність проблем із поверненням великих сум податку на додану вартість", - підкреслив Клименко.

Як повідомлялося, напередодні бізнесмен Дмитро Фірташ, який є головою Федерації роботодавців України, заявив, що держава заборгувала його підприємствам 3 млрд гривень неповерненого ПДВ.

Крім того Фірташ також розкритикував працівників податкової служби, назвавши їх грабіжниками і рекетирами, а також висловився за якнайшвидше скасування тендерів, які, за його словами, є "чистою корупцією".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!