Аграрний фонд для стабiлiзацiї цiн купуватиме сухе молоко i вершкове масло

П'ятниця, 23 березня 2012, 15:41

Аграрний фонд закуповуватиме у переробних пiдприємств сухе молоко i вершкове масло до державного iнтервенцiйного фонду з метою недопущення зниження закупiвельних цiн на молоко у населення.

Про це заявив заступник мiнiстра аграрної полiтики та продовольства Олександр Сень під час години запитань до уряду у Верховнiй радi в п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми (Мiнагропрод) опрацьовуємо питання щодо можливостi закупiвлi частини сухого молока i масла до Аграрного фонду, щоб зняти їх з ринку i дати можливiсть ринку рухатися активнiше", - сказав вiн.

За його словами, складна ситуацiя з поставками сиру на ринок Росiйської Федерацiї спричинила часткову переорiєнтацiю деяких українських сироробних пiдприємств на виробництво сухого молока.

Реклама:

Як зазначив заступник мiнiстра, уряд ухвалив вiдповiдне рiшення щодо об'єктiв цiнового регулювання та обсягiв цiєї закупiвлi.

При цьому заступник мiнiстра не уточнив обсягiв i термiнiв початку закупiвель.

Водночас на веб-сайтi Аграрного фонду повiдомляється про проведення 21 березня наради з представниками молокопереробних пiдприємств, Мiнагропроду, Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби та Аграрного фонду, ключовим питанням якої було недопущення зменшення закупiвельних цiн на молоко у населення.

У повiдомленнi зазначено, що сторони домовилися пiдписати меморандум про закупiвлю Аграрним фондом масла вершкового i молока сухого iз зустрiчним зобов'язанням молокопереробних пiдприємств вжити вичерпних заходiв щодо стабiлiзацiї закупiвельних цiн на молоко у населення i не допустити їх зменшення нижче за рiвень минулого року.

Планується, що меморандум буде пiдписаний на наступнiй зустрiчi, дата якої не уточнюється.

Ранiше Мiнагропрод повiдомляв, що останнiм часом в кiлькох областях України зафiксоване рiзке зниження цiн на молоко.

На початку березня Мiнагропрод i молокопереробнi пiдприємства пiдписали меморандум про узгодженi дiї.

Виробники молочної продукцiї зобов'язалися купувати молоко за економiчно обґрунтованими цiнами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: