Генпрокуратура відібрала алюмінієвий комбінат у Дерипаски

П'ятниця, 23 березня 2012, 14:57 -

Завдяки вжитим Генеральною прокуратурою України заходам контрольний пакет акцій ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат" повернуто державі.

Про це йдеться у повідомленні відділу зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

"За позовом Генпрокуратури господарським судом міста Києва 22 березня 2012 прийнято рішення про розірвання договорів купівлі-продажу пакета акцій ВАТ "ЗАлК" у кількості 423,5 млн простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 гривні кожна, що становить 68,01 % статутного фонду товариства, укладених між Фондом державного майна і ЗАТ "АвтоВАЗ-Інвест" та між останнім і компанією "VELBAY HOLDINGS LIMITED" (Кіпр)", - говориться в повідомленні.

Указаний пакет акцій повернуто державі в особі Фонду державного майна України.

Реклама:

За інформацією відомства, суд погодився з доводами Генпрокуратури про те, що у зв'язку з розірванням за ініціативою ВАТ "ЗАлК" кредитної угоди щодо рефінансування інвестором заборгованості товариства у сумі 75,5 млн доларів істотно змінились обставини, чим суттєво порушено майнові інтереси держави.

Нагадаємо, компанію  Velbay Holdings Ltd, контролює власник російського "Русала" Олег Дерипаска.

Вчора, під час робочої поїздки до Запоріжжя президент Віктор Янукович торкнувся теми "ЗАлКу".

Він звернув увагу на необхідність залучення інвесторів в регіон.

"Зростання інвестицій в 2011 році в Україну становив 21%, а от Запорізька область за цим показником посіла 24-е місце!" - зазначив він.

В Совю чергу голова Запорізької ОДА Олександр Пеклушенко попросив президента Януковича повернути "Запорізький алюмінієвий комбінат" у власність держави.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: