ЄС пiдтримує Київ у питаннi ринкової цiни на газ

П'ятниця, 23 березня 2012, 13:20

Брюссель пiдтримує зусилля України, спрямованi на формування орiєнтованої на ринок цiни газу i знову пiдтверджує готовнiсть взяти участь у тристоронньому дiалозi з газового питання з Києвом i Москвою.

Про це заявив європейський комiсар iз питань розширення та Європейської полiтики сусiдства Штефан Фюле, передає "Інтерфакс-Україна".

"Фюле зазначив, що ЄС пiдтримує зусилля України просуватися вперед стосовно ринково орiєнтованої цiни на газ вiдповiдно до вимог МВФ, а також заявив про готовнiсть ЄС взяти участь у тристороннiй дискусiї щодо модернiзацiї української газотранспортної системи", - наголошується в повiдомленнi.

У зв'язку з цим європейський комiсар сказав: "Я радий, що Україна пiдтвердила свою зацiкавленiсть у тристороннiх енергетичних консультацiях разом iз Росiєю".

Реклама:

Фюле також переконаний, що "основної мети українського керiвництва - тiсної iнтеграцiї з ЄС - не може бути досягнуто без прозоростi в енергетичнiй сферi".

"Виконання ваших енергетичних зобов'язань дуже важливе для нас, i ми маємо продовжувати наполегливо працювати для того, щоб можливостi, передбаченi в Договорi про Енергетичне спiвтовариство, було використано повною мiрою для користi України", - заявив європейський комiсар, додавши, що це також має важливе значення для майбутньої енергетичної безпеки та незалежностi країни.

Фюле знову нагадав позицiю ЄС щодо пiдписання та ратифiкацiї угоди про асоцiацiю, парафування якої заплановано на 30 березня.

"Європейський комiсар нагадав, що пiдписання та ратифiкацiя документа залежатиме вiд полiтичної ситуацiї в Українi, зокрема, щодо дотримання спiльних цiнностей та верховенства права", - йдеться в повiдомленнi.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!