Комбінат опозиційного олігарха закінчив 2011 рік з прибутком в 2 мільярди

П'ятниця, 23 березня 2012, 10:54

Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (Комсомольськ, Полтавська область), за попередніми даними, закінчив 2011 рік з чистим прибутком 2,237 млрд гривень.

Про це передає UGMK.INFO з посиланням на "Українські новини".

"Вартість активів комбінату на кінець 2011 року становила 9,311 млрд гривень, довгострокові зобов'язання – 2,479 млрд гривень, поточні зобов'язання - 467,538 млн гривень. Дебіторська заборгованість становила 2,792 млрд гривень", - сказано в повідомленні комбінату.

За уточненими даними, 2010 рік комбінат закінчив з чистим прибутком 736,796 млн гривень.

Реклама:

97,31% акцій Полтавського ГЗК належить Ferrexpo AG (Швейцарія).

Ferrexpo AG через Ferrexpo PLС (Великобританія) і Fevamotinico контролюється депутатом Верховної ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Костянтином Жеваго.

Нагадаємо, п'ятим найбагатшим в Україні Forbes вважає чи не єдиного опозиційного олігарха Костянтина Жеваго. Він в загальному рейтингу - на 719 місці. Статки Жеваго, який контролює, Полтавський ГЗК, виробника шин завод "Росава", банк "Фінанси та Кредит", "АвтоКраз" оцінено в 1,8 млрд доларів.

“Костянтин Жеваго переживає важкі часи. Ціна акцій його залізорудної компанії Ferrexpo знизилась на 35% за минулий рік, а його банк ("Фінанси та Кредит") бореться з великим кредитним портфелем. Лідер його партії, Юлія Тимошенко, сидить в колонії...", - підкреслює видання.

В 2011 році на підприємствах Жеваго СБУ влаштувала “маски-шоу”, а українські ЗМІ писали, що олігарх підшукує житло в Лондоні.

Останню новину про Жеваго українці почули від президента Віктора Януковича, який запевняв, що опозиційний олігарх разом з Ахметовим та Пінчуком підтримав введення податку на розкіш.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: