"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МВФ відзначив зниження загрози кризи

П'ятниця, 2 березня 2012, 09:43

Загроза різкого уповільнення темпів світової економіки послабла.

Про це ідеться у звіті, який опублікував Міжнародний валютний фонд за підсумками засідання міністрів фінансів країн "Великої двадцятки"(G20), передає DT.UA.

Причину для такого вирішення регулятор бачить у заходах, які приймає єврозона для виходу з боргової кризи, але при цьому в організації попереджають, що зростання світової економіки рухається "по низхідній".

"Залишається ризик того, що країнам єврозони, при русі вперед, не вдасться зберегти баланс і подолати проблеми в реальному, бюджетному і фінансовому секторах економіки", - говориться в заяві, де також керівництво МВФ закликає країни єврозони збільшити розмір резервного фонду на 500 млрд доларів.

Реклама:

У МВФ підкреслили, що їх колегам з Європейського центрального банку необхідно зосередитися на насиченні банківської системи ліквідністю, оскільки це гарантує їй стабільність у цілому, при цьому необхідно враховувати чинник цінової стабільності.

Як відомо, головним питанням порядку денного зустрічі глав фінансових відомств країн "Великої двадцятки", яка відбулася в Мехіко, було обговорення подальших заходів із виведення світової економіки з кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!