Нафта дорожчає після розпродажу напередодні

П'ятниця, 16 березня 2012, 15:19

Ціни на нафту зростають після розпродажу напередодні, оскільки трейдери згадали про скорочення експорту з Ірану.

В 13.35 за Києвом нафта Brent подорожчала на 0,48 долара до 123,08 долара за барель, втративши майже 2 долара в четвер, а нафта WTI додала 0,46 долара до 105,57 долара за барель, передає Reuters.

Зниження цін в четвер було викликано повідомленням про намір Великобританії і США використовувати стратегічні запаси нафти в надії нівелювати негативний вплив високих світових цін на відновлення економіки.

"Вільних видобувних потужностей і правда небагато, тому будь-яке стихійне лихо або ускладнення на Близькому Сході може стати реальною проблемою. Ніхто не хоче йти на вихідні з короткими позиціями", - сказав трейдер Sucden Financial Роб Монтефуско.

Реклама:

Санкції Європи проти Ірану загрожують і азіатським покупцям іранської нафти, які разом з міжнародними страховими компаніями переконують Євросоюз змінити умови санкцій так, щоб європейські страховики могли страхувати поставки іранської нафти в Азію.

Черговим знаком зростаючої ізоляції Ірану стала заява міжнародної платіжної системи SWIFT про припинення роботи з іранськими контрагентами, проти яких діють санкції.

Ціна нафти Brent з початку року зросла майже на 14%, погрожуючи перешкодити економічному зростанню США.

"Тепер, коли ідея про використання стратегічних запасів нафти оселилася в думках трейдерів, це може стати уявним кордоном для цін, тому що трейдери не захочуть відкривати довгі позиції за підвищеними цінами, якщо запаси будуть використані", - сказав старший дилер CMC Markets Тім Уотерер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: