Fitch знизило прогноз за рейтингом Великобританії

Четвер, 15 березня 2012, 09:01 -

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings змінило прогноз за рейтингом Великобританії, який нині перебуває на найвищому рівні "ААА" зі "стабільного" на "негативний".

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Fitch.

В агентстві таку рейтингову дію пояснюють високими розмірами британського бюджетного дефіциту.

"Перегляд прогнозу зі "стабільного" на "негативний" відображає дуже обмежений бюджетний простір для поглинання можливих у майбутньому економічних шоків у зв'язку з високим рівнем держборгу і потенційно менш слабким відновленням економіки, ніж очікувалося раніше", - вважають аналітики агентства.

Реклама:

У коментарі до рішення наголошується, що найвищий кредитний рейтинг був підтверджений після успішного застосування британським урядом бюджетних і податкових заходів.

Тим не менш, на думку експертів Fitch, другий у світі після США дефіцит держбюджету може означати п'ятидесятивідсоткову ймовірність зниження кредитного рейтингу в найближчі два роки.

На думку заступника міністра фінансів Великобританії Денні Александера, зниження прогнозу за рейтингом має прозвучати як попередження для політиків, що закликали пом'якшити заходи суворої економії. Звіт Fitch вийшов за тиждень до оголошення міністром фінансів Джорджем Осборном нового річного бюджету країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: