Ріст кредитування в США стримують слабкі темпи відновлення економіки країни

Середа, 14 березня 2012, 20:05

Відновлення банківського кредитування в США стримують слабкі темпи підйому американської економіки.

Про це заявив глава Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, передає "Финмаркет" з посиланням на агентство Bloomberg.

В ході відео-звернення до представників регіональних банків США, Бернанке заявив, що незважаючи на нещодавні сигнали поліпшення ситуації, темпи відновлення економіки залишаються повільними, що обмежує можливості для прибуткового кредитування.

Комітет з відкритих ринків США (FOMC) за підсумками засідання, яке відбулося у вівторок заявив, що поточні умови в економіці країни як і раніше вимагають збереження базової відсоткової ставки на близькому до нуля рівні принаймні до кінця 2014 року.

Реклама:

Регіональним банкам, за словами Бернанке, належить "зіткнутися з серйозними проблемами".

Їх тісний взаємозв'язок із економіками регіонів є, з одного боку, джерелом сили, а з іншого - означає, що у долях регіонів та їх банків одночасно бувають або хороші, або погані періоди, зазначив він.

Глава ФРС підкреслив, що основне занепокоєння регіональних банків, крім складних економічних умов, повинна викликати необхідність приведення показників у відповідність з регулятивними вимогами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: