Янукович вирішив, що при народженні дитини можна не платити більше

Середа, 14 березня 2012, 09:34

Президент Віктор Янукович застосував право вето до законопроекту, який передбачає внесення змін до ст. 11 закону "Про державну допомогу сім'ям із дітьми" в аспекті звуження переліку умов для припинення виплат допомоги при народженні дитини.

Президент відзначив неповноту переліку затверджених Верховною радою обставин, при яких припиняється виплата допомоги батькам (опікунам) при народженні дитини, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, на думку Януковича, може виникнути ситуація, коли особа, якій призначена допомога при народженні дитини, не здійснює фактичний догляд за дитиною через низку обставин: взяття під варту, тривале лікування, виїзд на тривалий час за кордон, смерть одержувача допомоги тощо.

Президент також звернув увагу на те, що допомогу при народженні дитини призначають і виплачують тільки одному з батьків (опікунів) дитини.

Реклама:

Таким чином, у разі настання вказаних обставин "законної підстави для припинення виплати допомоги не буде, і другий із батьків (опікунів) не буде мати можливості отримати цю допомогу".

Янукович підкреслив, що при таких обставинах передбачені законом зміни недоцільні, не відповідають інтересам дітей і не будуть сприяти ефективному використанню бюджетних коштів.

"Пропоную закон "Про внесення зміни до ст. 11 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо звуження переліку умов для припинення виплат допомоги при народженні дитини відхилити", - ідеться в вето президента.

Пропозиції глави держави під час повторного розгляду цього закону на пленарному засіданні Верховної ради буде доповідати представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко.

Як повідомлялося, 22 лютого Верховна рада прийняла законопроект, яким вносяться зміни до ст. 11 закону "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".

Згідно з документом, виплата допомоги при народженні дитини припиняється у разі: позбавлення отримувача допомоги батьківських прав; відбирання дитини у отримувача без позбавлення батьківських прав; тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання; припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень; нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем умов для повноцінного утримання та виховання дитини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: