У Москві продовжують воювати з українськими сирами

Понеділок, 12 березня 2012, 09:33

У Москві Росспоживнагляд продовжує вилучати з обігу українські сири.

Про це заявили у Московському міському управлінні Росспоживнагляду, повідомляє агентство УНІАН.

Згідно із повідомленням, на території російської столиці в обігу продовжують виявлятися сири виробників ТОВ "Лозовський молочний завод" (Харківська обл..); ПП "Рось", філіал "Ахтирського сиркомбінату" (Сумська обл..); ПАО "Дубномолоко" (Рівненська обл.), "як такі, що не відповідають вимогам" Федерального Закону "Технічний регламент на молоко і молочну продукцію" від 12.06.08 № 88-ФЗ за вмістом рослинних жирів і без зазначення їх на етикетці продукту.

Підкреслюється, що з метою недопущення надходження на споживчий ринок Росії фальсифікованої продукції і забезпечення продовольчої безпеки в Російській Федерації, Росспоживнаглядом припинені ввезення і обіг на території РФ сирів цих виробників.

Реклама:

У повідомленні наголошується, що "вживаються заходи з виявлення в підприємствах торгівлі, громадського харчування, підприємствах харчової промисловості, дитячих дошкільних і освітніх установах, в лікувально-профілактичних установах та недопущення обігу вказаної продукції на споживчому ринку міста Москви".

Як повідомлялося, 8 лютого Росспоживнагляд оприлюднив на своєму сайті інформацію про заборону ввезення сирів трьох українських підприємств – ПРП КФ "Прометей" (Чернігівська обл.), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська обл.), ТОВ "Гадячсир" (Полтавська обл.).

Росспоживнагляд заявив, що в українських сирах виявлена велика кількість пальмової олії.

У свою чергу в Держветслужбі України ці претензії назвали безпідставними.

27 лютого співробітник прес-служби Росспоживнагляду Любов Воропаєва повідомила, що Росія заборонила експорт сирів ще чотирьом українським підприємствам.

До цього списку потрапили Баштанський і Лозовський сирзаводи, "Бель Шостка Україна" і Хмельницька маслосирбаза.

При цьому Воропаєва відмовилася повідомити причини такого рішення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!