Україна буде обмінюватися з Ізраїлем інформацією про відмивання грошей

Понеділок, 6 лютого 2012, 19:10

Державна служба фінансового моніторингу України та Служба протидії відмиванню коштів та фінансуванню тероризму держави Ізраїль 31 січня підписали меморандум про взаєморозуміння.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу Держфінмоніторингу.

Згідно із повідомленням, підписаний документ має сприяти здійсненню обміну фінансовою інформацією про відмивання коштів, фінансування тероризму або іншої діяльності, пов'язаної з цими злочинами.

Меморандум передбачає, що сторони будуть співпрацювати на основі взаємності щодо збору, обробки і аналізу інформації, які є в їх розпорядженні про фінансові операції, щодо яких є підозри, що вони пов'язані з відмиванням коштів чи фінансуванням тероризму.

Реклама:

Зараз Держфінмоніторингом України підписано 56 меморандумів про співпрацю з підрозділами фінансових розвідок іноземних держав.

Егмонтська група - офіційна міжнародна організація, що налічує 127 членів, які підключені до єдиної захищеної мережі з обміну інформацією. Членство в ЕГ є однією з вимог рекомендацій FATF.

Держфінмоніторинг України є членом Егмонтської групи з 2004 року. При цьому представник Держфінмоніторингу є членом Егмонтської комітету - керівного органу Егмонтської групи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!