"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров "вибиватиме" з банків гроші, як у дев'яності - ЗМІ

Середа, 29 лютого 2012, 13:03

Залучення коштів комерційних банків для фінансування бюджету, як це було у 90-і роки, є головним завданням нового міністра фінансів Юрія Колобова.

Про це пише видання "Коментарі" із посиланням на джерело в уряді.

"Головна мета нового міністра фінансів - це знайти спільну мову з банками і "умовити" їх активно купувати облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Закордонні запозичення зараз закриті, тому вся надія тільки на внутрішні ресурси. І цими ресурсами є передусім банківські гроші", - розповів співрозмовник видання.

За його словами, якщо відродити практику середини 90-х років, коли продаж ОВДП здійснювався в тісному взаємозв'язку між Мінфіном і банками, то можна очікувати істотне зростання припливу грошей на придбання і гривневих і валютних ОВДП.

Реклама:

"У 90-х це було "ручне управління", коли з банками проводили бесіди, після яких вони не могли відмовитися від придбання ОВДП. Наводилися різні доводи: обіцялися і преференції (НБУ обіцяв викупити ОВДП) без затримок і пряма рекомендація купувати, щоб не було проблем", - поянили в уряді.

Як повідомлялося, 29 лютого заступник голови НБУ Юрій Колобов був представлений членам в уряду в якості міністра фінансів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!