Запаси газу на Юзівській та Олеській площах оцінено у 7 трильйонів кубометрів

Середа, 29 лютого 2012, 11:24 -

Державна служба геології та надр оцінює запаси перспективні запаси традиційного та нетрадиційного газу на Олеській та Юзівській газоносних площах в 7 трлн кубометрів.

Про це повідомив перший заступник голови Держгеонадр Любомир Гончарук під час третьої щорічної конференції Адама Сміта "Український енергетичний форум".

Як відомо, нещодавно були оголошені конкурси на укладення угод про розподіл продукції з Юзівської (Донецька і Харківська області) та Олеської (Львівська область) вуглеводневих площ із запасами сланцевого газу.

Заявки на участь у конкурсі будуть прийматися до 23 квітня. Зацікавленість до конкурсу виявили ТНК-ВР, Shell, та Exxon Mobil.

Реклама:

За словами Гончарука, термін дії дозволів з видобутку на обох площах становить 50 років.

"Територія Олеської площі - більше 6 тис кв. км. Ця ділянка включає в себе можливість розробки всіх корисних копалин, в тому числі традиційного і нетрадиційного газу і конденсату. Прогнозні ресурси на такій ділянці можуть становити приблизно 3 трлн кубометрів газу", - підкреслив чиновник.

Територія Юзівської площі становить майже 8 тис. кв. км.

"На Юзівській площі можна також видобувати традиційний і нетрадиційний газ. Перспективність такої ділянки, за нашими оцінками, становить близько 4 трлн кубометрів", - додав він.

Вартість пакету конкурсної документації з геологічною інформацією урядом визначені у 10,5 млн гривень (Олеська площа) та 15 млн гривень (Юзівська площа).

За оцінками Міжвідомчої комісії з організації укладення та виконання УРП, промислове видобування сланцевого газу на Юзівській та Олеській площах повинне стартувати в 2018-2019 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: