Відносини Києва та Брюсселя знаходяться на роздоріжжі - єврокомісар

Понеділок, 27 лютого 2012, 17:27

Відносини України та ЄС перебувають на роздоріжжі.

 

Про це заявляє європейський комісар з питань зовнішньої політики та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, передає "Інтерфакс-Україна".

Очікується, що про це Фюле заявить в рамках політичного діалогу "України-ЄС: шлях попереду", який пройде в понеділок в Брюсселі, йдеться в анонсі виступу.

"Цей рік має вирішальне значення для визначення характеру шляху, який належить пройти для відносин України з ЄС. І є кілька викликів, які стоять перед нами", - сказав Фюле у своєму виступі.

Реклама:

Єврокомісар наголошує, що все ще залишається ряд важливих сфер, які своїм розвитком і діями української влади викликають стурбованість у ЄС: виборче правосуддя, бізнес-клімат і конституційна реформа.

"Важливо, щоб Україна продемонструвала свою тверду прихильність основним цінностям", - сказав він, кажучи про необхідні реформи в сфері підтримки демократії, прав людини, верховенства права, як основних передумов Європейської політики сусідства та її східного виміру - Східного партнерства.

Фюле також зазначив, що в 2011 році Україні та ЄС вдалося узгодити текст безпрецедентної Угоди про асоціацію, але Фюле має намір підкреслити, що час підписання та ратифікації угоди буде виключно залежати від того, як успішно Україна виконає необхідні реформи ", - говориться в анонсі заходу.

У цьому зв'язку він відзначив конкретні ключові сфери, в яких ЄС бачить необхідність, щоб українська сторона зробила дії, починаючи від недоліків судової системи, підготовці до вільних і справедливих виборів, просуванні конституційної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: