Клюєв розповів, як Українi скоротити iмпорт газу

Понеділок, 27 лютого 2012, 13:46

Впровадження енергозбережних технологiй та розвиток власного видобутку енергетичних ресурсiв дасть змогу Українi щонайменше на 50% скоротити iмпорт дорогого для України росiйського газу.

Таку думку висловив секретар Ради нацiональної безпеки та оборони Андрiй Клюєв в iнтерв'ю телеканалу Euronews, повідомляє прес-служба РНБО.

Клюєв зазначив, що енергоефективнiсть та забезпечення енергетичної незалежностi України - "це одне з основних питань нацiональної безпеки нашої країни".

"Ми iмпортуємо природний газ за однiєю із найвищих цiн в Європi i це, природно, серйозно б'є по нашiй економiцi, по бюджетнiй сферi, по житлово-комунальному господарству", - сказав Клюєв.

Реклама:

Водночас, за його словами, висока вартiсть газу стимулює українськi пiдприємства, зокрема, ЖКГ, бюджетну сферу на впровадження енергоефективних, енергозбережних технологiй.

"Уряд України докладає максимальних зусиль для стимулювання цих процесiв", - наголосив секретар РНБО.

Він також нагадав, що Україна реалiзує спiльно з Євросоюзом програму з енергоефективностi в рамках проектiв Схiдно-європейського партнерства.

"Наразi ми опрацювали у п'яти обласних центрах i десяти невеликих мiстах пiлотнi проекти з упровадження енергоефективних, енергозберiгаючих технологiй у житлово-комунальному господарствi", - поінформував Клюєв.

"Нинi цi проекти доволi непогано розвиваються. За їхнiми результатами ми побачимо, чи ефективнi вони, чи буде доцiльно подiбнi програми поширювати на всю Україну", - підсумував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!