"Укрспирт" знизить ціну для заводів

Понеділок, 27 лютого 2012, 11:06

ДП "Укрспирт" з 1 березня 2012 року знизить вартість спирту на 6,7 гривні за 1 дал, що становить 4,5% від нинішньої ціни.

Таке рішення було прийнято на нараді за участю керівництва Міністерства аграрної політики і продовольства, ДП "Укрспирт" і виробників продукції, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

На думку представників підприємства, цей крок дозволить збільшити закупівлю спирту вітчизняними виробниками лікеро-горілчаних виробів.

"Укрспирт" знайшов можливість, проаналізувавши собівартість, видаткову частину при виробництві спирту, знизити ціну на цей продукт на 6 грн. 70 копійок за 1 дал", - повідомив заступник генерального директора ДП "Укрспирт" з юридичних питань Віктор Панков.

Реклама:

Обговорення зниження граничної вартості спирту почалося ще в листопаді 2011 року, коли на нараді за участю колишнього першого віце-прем'єра Андрія Клюєва було прийнято рішення проаналізувати діяльність підприємств спиртової галузі.

За результатами аналізу було дане доручення розробити шляхи зниження ціни на спирт.

"Лікеро-горілчані підприємства підтримали нашу ініціативу знизити вартість спирту, оскільки це дасть можливість компенсувати підвищення акцизного збору з 1 квітня 2012 року. Тому виробник лікеро-горілчаної продукції не відчує зростання ціни", - зазначив Панков.

Разом із тим, фінансове становище "Укрспирту" залишається непростим з огляду на необхідність погасити заборгованість по заробітній платі.

"Ця проблема виникла не вчора, а існувала з 2006 року. В середині 2010 року, коли почалася реорганізація промисловості, заборгованість становила близько 20 млн гривень. Влітку минулого року було прийнято рішення, що ДП "Укрспирт" від результатів своєї фінансово-господарської діяльності спрямовує на погашення заборгованості по заробітній платі мінімум 2 млн гривень на місяць", - повідомив Панков.

Він додав, що "Укрспирт" веде статистику заборгованості за кожним окремим підприємством.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: