Улюблений банкір "Нафтогазу" залишається фігурантом грандіозної будівельної афери

Неділя, 26 лютого 2012, 11:15

Народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук’янов передумав купувати конфліктне будівництво "Олімпік-парк", відтак боржниками перед сотнями людей, які здали гроші на будівництво залишаються бізнесмени Микола Лагун і Кирило Дмитрієв.

Про це йдеться у репортажі Тетяни Шустрової у програмі "Знак оклику" телеканалу ТВі, передає сайт "Наші гроші".

Організатори будівництва котеджного містечка "Олімпік парк" зібрали із громадян близько 500 млн гривень, однак до цього часу заселеними є лише 15 будиночків, 150 – лише коробки, 95% з яких браковані.

Ті замовники, які вкладали гроші в 2009-2010 роках, отримали лише порожні земельні ділянки.

Реклама:

Минулого року народний депутат Лук’янов повідомив ЗМІ, що він став власником "Олімпік-парку", і тепер всі проблеми будуть вирішені.

Однак тепер він відмовився від своїх слів.

"Я не брав комерційних зобов'язань грошей Лагуна, який зібрав гроші з проекту і не бажає вкладати і продовжувати будівництво. До Дмитрієва питань немає. Він каже:"Я готовий віддати частку проекту і заплатити частину боргу", – сказав Лук’янов.

Разом із тим прес-секретар "Дельта-банку", яким володіє Лагун, – Аліна Чиж – вважає, що її керівник вже не має стосунку до афери.

"Це пройдене минуле. Він всі свої питання закрив. У юридичній площині все у нього в порядку",- твердить вона.

Інший організатор схеми – Кирило Дмитрієв – тепер проживає в Росії, очолюючи там державний Російський фонд прямих інвестицій.

Нагадаємо, що "Дельта- банк" в останній рік став найбільш потужним позичальником НАК "Нафтогаз України". Обсяги позик у 2012 році сягнули 18 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!