Хорошковський хоче підсилити податкову міліцію

Середа, 22 лютого 2012, 20:10

Міністр фінансів Валерій Хорошковський підтримує ідею посилення податкової міліції.

Про це він заявив під час засідання комітету Верховної ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, повідомляє DT.UA.

"Я вважаю, що структура, яка повинна спілкуватися з бізнесом - це податкова. Можливо, потрібно посилювати і міняти функціональність податкової міліції в тому сенсі, що якщо ми говоримо про головне завдання, яке повинна робити податкова - зібрати всі доходи. Щоб усі платники податків були рівні перед законом з точки зору сплати податків. Тоді, безумовно, потрібен орган, який буде чітко цим займатися в рамках і митниці та податкової інспекції", - сказав міністр.

Що стосується інших органів, за його словами, на жаль, зменшення низки регуляторних актів, не призвело до зменшення перевірок.

Реклама:

Також Хорошковський відзначив, що злиття податкової та митної служб наразі є проблематичним.

Як відомо, раніше радник президента - керівник Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрій Портнов заявляв, що нині вивчається доцільність існування податкової міліції в нинішньому вигляді.

Лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко вже втретє вніс на розгляд парламенту законопроект про скасування податкової міліції.

Представляючи законопроект, Гриценко сказав: "Податкова міліція - це репресивний каральний орган, 10 тисяч людей зі зброєю, які щодня мучать бізнес, без підстав прослуховують, затримують людей, порушують море кримінальних справ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!