На "Бориспіль" претендують чотири міжнародні компанії

Середа, 22 лютого 2012, 19:18

Переговори про передачу київського міжнародного аеропорту "Бориспіль" в концесію нині ведуться з чотирма міжнародними компаніями.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесников, повідомляє портал "Дело".

"Що стосується "Борисполя" - ми ведемо переговори з чотирма світовими брендами. Тому що оперувати аеропортом, який прийматиме 10-12 млн пасажирів на рік, навіть із найвищим топ-менеджментом - дуже велика проблема", - пояснив Колесніков.

При цьому він зазначив, що Львівський аеропорт не буде переданий в концесію через відсутність попиту.

Реклама:

Як відомо, згідно з проектом урядової постанови, розробленої Міністерством інфраструктури, передача в концесію аеропортів "Бориспіль" і "Львів" буде сприяти створенню відповідних умов для проведення Євро-2012.

Однак у відповіді Міністерства фінансів наголошується, що це не може бути практично реалізовано до початку чемпіонату Європи з футболу.

Державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" розташоване в 29 км на південний схід від Києва та 6 км на південний захід від Борисполя.

Аеропорт створений в травні 1959 року і займає територію площею 943 га.

На території аеропорту розташовані дві злітно-посадочні смуги і близько 200 виробничих, адміністративних та допоміжних будівель і споруд.

Нині у "Борисполі", згідно з держпрограмою розвитку аеропорту до 2020 року, ведеться будівництво термінального комплексу D вартістю 856 млн гривень.

Загальна площа терміналу складе 107 тис. кв.м, розрахунковий пасажиропотік - не менше 5 млн осіб на рік.

Завершення будівництва терміналу D заплановане на червень 2012 року.

У грудні 2011 року Flughafen Munchen GmbH виграла тендер на надання консультативних послуг з функціонування аеропорту "Бориспіль" на суму 1,3 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: