У Арбузова порадили банкам перевіряти позичальників-"чорнобильців"

Вівторок, 21 лютого 2012, 20:05

Національний банк України рекомендував банкам більш виважено розглядати прохання позичальників-"чорнобильців" про реструктуризацію кредитів.

Про це ідеться в листі НБУ №47-411/2505-1932 до учасників ринку.

"НБУ рекомендує банкам більш виважено підходити до розгляду звернень позичальників-"чорнобильців" щодо пролонгації/реструктуризації заборгованості за кредитом та/або зниження процентної ставки за кредитом у разі зменшення розміру пенсійної виплати цим позичальникам, і докладати максимум зусиль для вирішення цього питання", - вказується в листі.

Водночас, в НБУ зазначили, що питання продовження термінів кредитування, встановлення рівня відсоткових ставок тощо банки вирішують самостійно.

Реклама:

У листі нагадується, що з метою зменшення ризиків банківської діяльності (кредитного, ліквідності, юридичного, репутації) та недопущення втрати довіри до банківської системи були розроблені рекомендації щодо роботи банків з позичальниками - фізичними особами, які мають заборгованість за споживчими кредитами і потрапили в скрутне фінансове положення.

Ці рекомендації стосуються, серед іншого, роботи з позичальниками-фізособами, фінансовий стан яких погіршився внаслідок настання непередбачених обставин, наприклад, через зменшення заробітної плати та/або інших надходжень, втрати пільг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!