"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ хоче розставляти приорітети в промисловості

Вівторок, 21 лютого 2012, 13:19

Федерація роботодавців України створить інформаційну систему взаємодії українських підприємств, яка дозволить посилити коопераційні зв‘язки всередині країни та скоротити імпорт.

Про це заявив голова Федерації роботодавців Дмитро Фірташ, йдеться у повідомленні пресс-служби Федерації.

"Ми повинні створити реєстр українських компаній та мати повне розуміння, що виробляють не тільки великі, а й малі підприємства. Часто їх пропозиції більш вигідні, ніж пропозиції імпортерів", – сказав Фірташ.

За словами голови Федерації, співпраця великих та малих підприємств дозволить посилити позиції українських виробників на внутрішньому ринку.

Реклама:

"Я готовий відвідати кожну область, щоб обговорити проблеми великого та малого бізнесу, сприяти розвитку співпраці між ними", – сказав Фірташ.

Також він заявив, що розвиток української промисловості гальмується відсутністю стратегічного планування.

"Сьогодні в країні немає достатнього розуміння, як повинна розвиватись українська промисловість, якою вона повинна бути через рік, п‘ять чи десять років, щоб забезпечити економічне зростання України", – сказав Фірташ.

"Федерація розпочала роботу над Програмою промислового розвитку України, розрахованою на п‘ять років. Роботодавці, український бізнес визначать пріоритетні галузі, які забезпечать конкурентоспроможність України, і ми розраховуємо на системну співпрацю з державою у цьому питанні", – додав Голова Федерації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!