Коломойський вирішив вивести з "Укрнафти" свердловини

Понеділок, 20 лютого 2012, 11:16

Співвласник групи "Приват" Ігор Коломойський вирішив убезпечитись від захоплення своєї частки (49%) в "Укрнафті" за допомогою виводу найцінніших активів – нафтогазових свердловин – в оренду наближеним до себе приватним структурам.

Про це передають "Наші гроші" з посиланням на газету "Коментарі".

Нещодавно нафтогазодобувне управління "Укрнафти" - "Надвірнанафтогаз" – схвалило передачу в оренду ТОВ "Укркарпатойл" 250 свердловин на Битків-Бабчинському нафтогазоконденсатному родовищі.

Відтепер, оскільки формально ці свердловини не будуть мати стосунку до "Укрнафти", видобутий газ можна буде продавати за ринковими, а не регульованими НКРЕ цінами, ділячи прибутки із приватними власниками.

Реклама:

За даними видання, ще одну операцію Ігор Коломойський провів наприкінці 2010 року, коли "Укрнафта" відмовилась від прав на Сахалінське родовище на користь ЗАО "Укрнафтобуріння", що є близьким до глави Мінекології Миколи Злочевського.

Після того, як "Укрнафтобуріння" отримала право добувати на Сахалінці газ, 25 %-ним її власником стала група "Приват".

За підрахунками видання, із 2000 свердловин, які експлуатує "Укрнафта", близько 50% уже експлуатуються в рамках спільної діяльності з пов’язаними приватними структурами: Carpatsky Petroleum Corporation, “Моментум Ентерпрайзіс (Інтер Юроп)", ТОВ "Надра-Інвест".

"Це означає, що "Укрнафта" може в будь-який момент передати цим підприємствам свої свердловини, тим самим убезпечивши "Приват" від ризику втратити контроль над найкрупнішою нафтодобувною компанією країни",- пишуть "Коментарі".

Нагадаємо, що останнім часом на ринку посилились чутки про можливе захоплення частки "Привату" в "Укрнафті" людьми, наближеними до сім’ї президента.

Приводом до таких розмов стало призначення заступником глави правління-фінансовим директором Артема Щербаня, серед кураторів якого називають старшого сина Віктора Януковича – Олександра.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: