У Азарова удосконалюють захист iнтернет-сайтiв

Четвер, 2 лютого 2012, 18:16

Кабмін працює над удосконаленням системи захисту iнтернет-сайтiв уряду та iнших органiв виконавчої влади.

Про це заявив директор департаменту iнформацiї уряду Дмитро Андреєв, коментуючи ситуацiю з блокуванням роботи сайтiв органiв влади останнiми днями у зв'язку з численними DDoS-атаками, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це (DDoS-атаки на сайти) дуже серйозне випробування, яке примушує нас серйозно переглянути систему захисту iнформацiйних ресурсiв та їх удосконалення. Нинi в Кабміні працює група фахiвцiв, якi саме вдосконалюють систему захисту урядового порталу та сайтiв виконавчої влади", - сказав він.

"Учора ввечерi близько 20:00 ми констатували системнi DDoS-атаки на урядовий портал. У зв'язку з цим сайт Кабiнету мiнiстрiв було перенесено на резервний сервер, i вiн продовжив свою роботу, хоча й з перебоями. Також iз труднощами, але працювали всi сайти органiв виконавчої влади, якi розмiщуються на урядовому майданчику", - зазначив Андреєв.

Реклама:

Нагадаємо, пiсля припинення 31 сiчня МВС України роботи файлообмiнного ресурсу EX.UA на сайт вiдомства, а також на сайти iнших органiв влади, зокрема на сайт президента, розпочалися численнi DDoS-атаки, що призвело до повного або часткового блокування роботи сайтiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: