У ЦВК просять ще грошей для виборів

Четвер, 16 лютого 2012, 20:13

Головi Центральної виборчої комiсiї Володимиру Шаповалу доручено поiнформувати президента, прем'єр-мiнiстра, голову парламенту про необхiднiсть законодавчого врегулювання збiльшення фiнансування на пiдготовку та проведення виборiв до парламенту 28 жовтня 2012 року.

Вiдповiдну постанову ЦВК ухвалила на засiданнi в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".    

У постановi зазначено, що Кабмін пiд час пiдготовки закону про державний бюджет на 2012 рiк повною мiрою не врахував пропозицiй ЦВК щодо обсягiв фiнансування на реалiзацiю заходiв, пов'язаних iз пiдготовкою та проведенням парламентських виборiв.

ЦВК вважає, що встановлений держбюджетом обсяг видаткiв є недостатнiм.

Реклама:

"Вiн дозволяє забезпечити лише фiнансування видаткiв на оплату працi з нарахуваннями членiв окружних i дiльничних виборчих комiсiй та осiб, яких залучають до роботи у виборчих комiсiях, та часткове виготовлення виборчих бюлетенiв", - зазначено в повiдомленнi.

Центрвиборчком наголошує, що вiдсутнiсть необхiдних коштiв унеможливить належну пiдготовку та проведення чергових парламентських виборiв.

Нагадаємо, 15 лютого ЦВК затвердила кошторис за бюджетною програмою "Проведення виборiв народних депутатiв України" на 2012 рiк в обсязi 817,5 млн гривень.

Ця сума передбачена бюджетними призначеннями в держбюджетi 2012 року.

Ранiше ЦВК своєю постановою вiд 19 грудня 2011 року про фiнансування видаткiв на вибори до парламенту визначила обсяг видаткiв за бюджетною програмою в сумi 1,212 млрд гривень i додаткову потребу в коштах за бюджетною програмою в сумi 10,7 млн гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!