Греція і кредитори домовилися про заходи економії

Четвер, 16 лютого 2012, 20:01

Влада Греції і міжнародні кредитори країни - ЄС і МВФ - досягли домовленості про способи здійснення заходів економії у 2012 році, обсяг яких оцінюється 325 мільйонами євро.

Зокрема, країна планує економити на оборонних витратах, передають "Риа новости" з посиланням на Reuters.

"Сто мільйонів євро будуть скорочені за рахунок зниження операційних витрат міністерства оборони і близько 90 мільйонів євро - за рахунок більш раннього, ніж очікувалося, скорочення зарплат в держсекторі", - сказав співрозмовник агентства.

Він додав, що 135 мільйонів євро в програму скорочення держвидатків принесе економія на операційних витратах МВС, Мінпраці та Міністерства охорони здоров'я країни.

Реклама:

"Економія в міністерстві праці може здійснюватися за рахунок скорочення пенсій", - зазначив він.

Нагаємо, Єврогрупа відклала рішення щодо надання Греції другого пакету фіндопомоги - 130 мільярдів євро у зв'язку з тим, що грецька влада не пояснила європолітикам конкретні способи здійснення програми економії на 2012 рік.

У ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що пакету фіндопомоги і часткового списання боргів країни приватними кредиторами може не вистачити для зниження держборгу країни до 2020 року до цільової планки - 120% ВВП.

Чергове засідання Єврогрупи щодо Греції призначено на 20 лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!