В "Укроборонпромі" заперечили зрив постачання БТР до Іраку

Четвер, 16 лютого 2012, 09:42

Заява глави Держфінінспекції Петра Андрєєва, який обвинуватив Харківське конструкторське бюро ім. Морозова у зриві, обурила керівників держконцерну "Укроборонпром".

"Україна виконує контракт на постачання озброєнь до Іраку. Немає підстав говорити про те, що цей контракт зірваний", - заявив гендиректор "Укроборонпрому" Дмитро Перегудов, якого цитує "Комерсант-Україна".

За його словами, наразі "чотири з шести літаків Ан-32 прийняті іракським замовником після технічної інспекції".

За перші два літаки іракська сторона повністю перерахувала кошти ГК "Укрспецекспорт" згідно з контрактом, уточнив Перегудов.

Реклама:

Він також зазначив, що на Харківському заводі ім. Малишева завершується виробництво другої партії бронетехніки для Іраку в кількості 62 одиниць.

В.о. генконструктора ХКБМ Олександр Веретенніков також назвав слова Петра Андрєєва "вигадкою".

"Людина має усвідомлювати те, що вона каже. Особисто я не збираюся вступати з ним (Андрєєвим) у полеміку", - сказав Веретенніков.

А гендиректор підприємства "Завод ім. Малишева" Микола Бєлов дізнався про зрив іракського контракту від видання.

"Завод працює за планом по виробництву техніки для Іраку. Ми чекаємо лише приїзду замовника", - запевнив він.

Як відомо, контракт із міністерством оборони Іраку на постачання шести літаків Ан-32 і 420 одиниць бронетранспортера БТР-4 був укладений дочірнім підприємством "Прогрес" держкомпанії "Укрспецэкспорт" в 2009 році.

Контракт фінансується США в рамках витрат на надання військової допомоги іноземним державам і становить 2,4 млрд доларів.

На брифінгу в середу голова Державної фінансової інспекції Петро Андреєв заявив про зрив контракту на постачання бронетранспортерів до Іраку і звинуватив у цьому керівництво Харківського конструкторського бюро ім. Морозова.

"Через діяльність цих керівників Україна втратила контракт по Іраку на 2 мільярди… Гроші, які були виділені на доробку БТРів з урахуванням вимог НАТО, були направлені на депозит у комерційний банк", - сказав Андреєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: