Росія переводить стрілки у "сирній війні" на Євросоюз

Вівторок, 14 лютого 2012, 12:37

Проблеми із поставками українського сиру в Росію пов'язані з переходом РФ на стандарти Європейського союзу.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції із главою МЗС України Костянтином Грищенком у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"По сиру немає чого більше додати. Скажу тільки, що певною мірою ми всі переходимо на регламенти, що відповідають стандартам Євросоюзу й, мабуть, цей перехідний період сполучений із якимись притираннями до цієї нової ситуації" - сказав він.

Він також підкреслив, що Росія й Україна досягли розуміння по Азово-Керченському врегулюванню.

Реклама:

"Ми обговорювали сьогодні цю тему в руслі вже досягнутого розуміння про те, як цю проблему вирішити", - сказав він.

"Це розуміння має бути підтверджене в столицях, після чого будемо вже це класти на юридичний папір, у якому, сподіваюся, будуть розставлені крапки й над "i" і над "ё". Так що запасіться терпінням. Думаю, що ми цю проблему у скорому майбутньому вирішимо", - додав Лавров.

"Я думаю, що фраза про те, що двосторонні відносини характеризуються стабільністю й передбачуваністю досить точно відбиває те, що відбувається", - також сказав він.

"Напевно ті теми, про які ви згадали: газ, сир - це те, про що ми поки не домовилися, і, упевнений, що домовленості будуть досягнуті", - сказав Лавров, відповідаючи на запитання журналістів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!