НБУ попередив банки України про ризики щодо співпраці з Іраном

Понеділок, 13 лютого 2012, 19:46

Нацбанк попередив українські банки про ризики, пов'язані із застосуванням США режиму санкцій до Ірану.

Про це йдеться у листі НБУ №48-104/310-1615, передає "Інтерфакс-Україна".

"НБУ попереджає банки України про ризики, пов'язані із здійсненням операцій з особами та фінансовими установами, які є об'єктами санкцій з боку уряду США і вважає за необхідне запропонувати банкам вжити належних заходів обачності з метою управління такими ризиками", - наголошується в листі.

НБУ відзначає, що Конгресом США прийнято закон про фінансування національної оборони на 2012 податковий рік: документом вводяться односторонні санкції проти Центрального банку Ірану та інших іранських фінустанов.

Реклама:

"Іноземним фінустановам, які будуть мати ділові відносини з Центрабанком Ірану та іншими іранськими банками, включаючи проведення будь-яких фінансових операцій із зазначеними установами, загрожує заборона на співпрацю з фінансовою системою США і її партнерами", - сказано в повідомленні.

Крім того, передбачається розширення санкцій проти компаній, пов'язаних з іранською нафтовою та нафтохімічною промисловістю: обмеження поширюються і на інвестиції у зазначеній галузі.

"Введення санкцій в цілому щодо фінансових операцій Центрального банку Ірану та інших іранських фінустанов починаються через 60 днів з дати вступу в силу закону США про нацоборону, а санкції щодо фінансових операцій, пов'язаних з продажем/купівлею нафти або нафтопродуктів з Ірану, - через 180 днів", - повідомив НБУ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!