"Вінницяобленерго" відійшла Григоришину

Понеділок, 13 лютого 2012, 09:53

У конкурсі з продажу 50% "Вінницяобленерго" перемогла компанія "Луганське енергетичне об'єднання" запропонувавши 176,2 млн гривень - на 8,55 млн. гривень більше його початкової ціни.

 

Торги стартували з 167,65 млн гривен.

Перед початком торгів пропозиція "Луганське енергетичне об'єднання" запропонувало 167,75 млн гривень, "ВС Енерджі Інтеренешнл Україна" 167,8 млн гривень.

В ході торгів було зроблено 5 кроків. Торги зупинилися на пропозиції компанії "Луганське енергетичне об'єднання", яка становила 176,2 млн гривень, оскільки другий учасник, відмовився підняти ціну до 177,88 млн гривень.

Реклама:

Як відомо, "Луганське енергетичне об'єднання" контролюється олігархом Костянтином Григоришиним, а "ВС Енерджі Інтернешнл Україна" - групою "словаки", або "лужніковською групою" (російські бізнесмени Михайло Воєводін, Сергій Шаповалов, Євгеній Гінер та Олександр Бабаков, обраний за списком "Єдиної Росії" до Держдуми РФ).

Як повідомив кореспонденту "ЕП" представник "Львівобленерго", Фонд держмайна офіційно повідомив компанію про недопущення її до конкурсу з продажу 50% "Вінницяобленерго" лише за 15 хвилин до початку конкурсу, коли представникам компанії на руки під підпис був виданий відповідний документ.

За словами співрозмовника, "Лвіобленерго" має намір оскаржити в суді рішення ФДМ про недопущення компанії до участі у конкурсі.

Це друга спроба ФДМ продати 50% "Вінницяобленерго". Перша спроба продати акції компанії була зірвана 3 лютого через відсутність кворуму конкурсної комісії.

3 лютого до конкурсу були допущені три учасники: "Львівобленерго", "Луганське енергетичне об'єднання", та "ВС Енерджі Інтернешнл Україна".

Окрім того, у понеділок ФДМ також з другої спроби продаватиме 50% акцій "Закарпаттяобленерго". Конкурс запланований на 11:00. стартова ціна - 135 млн гривень.

До конкурсу допущені компанії: "Енергетична Україна ТВ", яка підконтрольна "словакам" та "Луганське енергетичне об'єднання" Григоришина.

Нагадаємо, попередній конкурс з продажу "Закарпаттяобленерго" був зірваний також через відсутність кворуму приватизаційної комісії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: