Азаров доручив активніше взятися за модернiзацiю ЖКГ

Середа, 1 лютого 2012, 12:02

Прем'єр-мiнiстр Микола Азаров доручив Мiнiстерству регiонального розвитку, будiвництва та житлово-комунального господарства, Мiнiстерству економiчного розвитку i торгiвлi та Мiнiстерству фiнансiв розробити середньострокову програму з модернiзацiї житлово-комунального господарства країни.

Вiдповiдне доручення він дав, вiдкриваючи засiдання уряду в середу, зазначивши, що ця державна програма має передбачити декiлька етапів.

На першому етапі мають бути створені стимули для модернiзацiї ЖКГ i видiлені кошти на реалізацію програм.

Пiсля цього мають бути переглянуті будiвельнi нормативи теплоефективностi вiдповiдно до європейських стандартiв, щоб у нових будинках не було проблеми втрати тепла.

Реклама:

Потiм мiсцева влада має сформувати практичнi рiшення з енергоефективностi для кожної вулицi та кожного будинку.

Громадяни, якi проявляють iнiцiативу щодо модернiзацiї свого житла, отримають технiчну i кредитну пiдтримку, компенсацiю своїх iнвестицiй у теплоiзоляцiю.

При цьому прем'єр висловив переконання, що за нинiшнiх проблем у ЖКГ говорити про пiдвищення тарифiв на газ для населення не можна.

"Нашi люди оплачують принаймнi удвiчi бiльшi обсяги теплопостачання, нiж насправдi необхiдно. А коштує це нам учетверо бiльше, нiж, наприклад, нiмцям, враховуючи кабальну цiну на газ для України", - наголосив він.

"Чи можемо ми в цiй ситуацiї взагалi говорити про пiдвищення тарифiв на газ для населення? Очевидно, що треба починати з iншого: за дуже короткий час ретельно утеплити та модернiзувати все житлово-комунальне господарство - вiд теплоцентралей i мереж до стiн i вiкон будинкiв", - сказав прем’єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!