ПАТ "Одесагаз" продавало скраплене паливо за завищеними цінами

Субота, 7 січня 2012, 14:24

У результаті прокурорського реагування щодо незаконності встановлення цін на скраплений газ керівництво ПАТ "Одесагаз" знизило більш ніж удвічі - з 239 гривень до 106 гривень 89 копійок - ціну балону газу для побутового використання.

Про це йдеться у повідомленні прокуратури, передає "Дело".

За даними відомства, спільною перевіркою працівників прокуратури і фахівців Антимонопольного комітету України встановлено, що в 2011 році "розрахункова ціна на скраплений газ для побутового використання населенням на території області була найвищою в Україні і становила 239 гривень за балон".

Посадовими особами ПАТ "Одесагаз" допущено "зловживання монопольним становищем при формуванні планово-відпускної ціни скрапленого газу, що є порушенням ст. 13 закону України "Про захист економічної конкуренції".

Реклама:

За це 7 посадових осіб товариства притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, прокурорами Овідіопольського, Саратського і Татарбунарського районів Одеської області викрито факти внесення завідомо недостовірних даних до реєстрів заміни балонів скрапленого газу населенню, що зумовило порушення чотирьох кримінальних справ згідно зі ст. 358 (підробка документів) Кримінального кодексу Україні, які направлені в органи внутрішніх справ для проведення досудового слідства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: