НБУ дозволив банкам до вересня продавати гривню для вивезення за кордон

Середа, 4 січня 2012, 17:19

Нацiональний банк України дозволив банкам до вересня 2012 року продавати iноземним банкам-кореспондентам готiвкову гривню для вивезення за межi країни у зв'язку із проведенням фiнальної частини чемпiонату Європи з футболу 2011 року.

Така тимчасова норма введена в дiю згiдно із постановою НБУ вiд 5 грудня 2011 року, зареєстрованою в Мiнiстерствi юстицiї 29 грудня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Дозволити уповноваженим банкам у зв'язку із пiдготовкою та проведенням фiнальної частини чемпiонату Європи з футболу 2012 року до 1 вересня 2012 року продавати iноземним банкам-кореспондентам готiвкову гривню для вивезення з України без обмеження у сумi i без спецiального дозволу НБУ на вивезення за межi України валюти України", - ідеться у документi.

Як наголошується у постановi, продаж i вивезення готiвкової гривнi за межi країни мають здiйснюватися на пiдставi угоди, пiдписаної уповноваженим банком та iноземним банком-кореспондентом.

Реклама:

"Уповноважений банк зобов'язаний подати до НБУ у строк не бiльше 10 робочих днiв iз дати вивезення валюти України за межi України копiю угоди із iноземним банком про продаж йому валюти України за iноземну валюту першої групи Класифiкатора, завiрену пiдписом головного бухгалтера уповноваженого банку та вiдбитком печатки банку", - ідеться у повiдомленнi.

Як відомо, ранiше голова НБУ Сергiй Арбузов повiдомив про рiшення НБУ направити готiвкову гривню до європейських країн для забезпечення туристiв гривнею перед їхнiм приїздом до країни на фiнальну частину чемпiонату Європи з футболу 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!