У Ахметова підтвердили, що боротимуться за "Днiпроенерго" та "Донецькобленерго"

Середа, 4 січня 2012, 12:40

Енергохолдинг ДТЕК подав заявки на участь у конкурсах iз продажу 40,061% акцiй обласної енергопостачальної компанiї "Донецькобленерго" та 25% акцiй енергогенерувальної компанiї "Днiпроенерго".

Про це повідомляє агентство "Iнтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу холдингу.

"Заявки подано вiд iменi DTEK Holdings Ltd (Кiпр)", - зазначили в прес-службi.

Тим часом, Фонд державного майна поки не повiдомляє, хто є другим претендентом на участь у конкурсi iз продажу акцiй "Донецькобленерго".

Реклама:

Як повiдомлялося, ФДМ отримав двi заявки на участь у конкурсi iз продажу 40,061% акцiй "Донецькобленерго" та одну заявку на участь у конкурсi iз продажу 25% акцiй "Днiпроенерго".

Початкова цiна продажу 1 491 858 тис. акцiй "Днiпроенерго" становить 1,174 млрд гривень, вартість 26 246 875 тис. акцiй "Донецькобленерго" - 449,5 млн гривень.

Учасник конкурсу з придбання акцiй "Днiпроенерго" має три останнi роки або сам виробляти електроенергiю в обсязi мiнiмум 30% вiд обсягу виробництва "Днiпроенерго", або володiти такою компанiєю-виробником електроенергiї.

У разi перемоги покупець має взяти зобов'язання постачати на ТЕС не менше нiж 70% вугiлля українського походження.

Для участi в конкурсi з приватизацiї "Донецькобленерго" покупець має три останнi роки або самостiйно передавати та постачати електроенергiю в обсязi мiнiмум 30% вiд обсягiв вiдповiдного обленерго, або володiти енергопостачальною компанiєю з такими обсягами постачання i передачi.

Учасники ринку називають найiмовiрнiшим переможцем обох конкурсiв найбiльший приватний вертикально iнтегрований енергохолдинг ДТЕК, якому вже належить 30,59% акцiй "Донецькобленерго" та 47,55% "Днiпроенерго" i який заявляв про плани брати участь у цих конкурсах.

Як повiдомлялося, ДТЕК наприкiнцi 2011 року виграв два першi конкурси з продажу 25% "Київенерго" та 45,103% "Захiденерго", у яких вiн також був другим за величиною пiсля держави акцiонером.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: