Клюєв анонсував продовження дерегуляції

Середа, 4 січня 2012, 10:19

Кабінет міністрів запропонував парламенту розглянути два законопроекти щодо змін у пакеті законів, які спрощують механізм відкриття рахунків в банках для нових підприємств.

Про це заявив перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи внесення до Верховної ради урядових законопроектів "Про внесення змін до деяких законів про взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо постановки на облік юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Клюєв зазначив, що це черговий логічний крок щодо спрощення процедури відкриття бізнесу в Україні.

Він пояснив, що сьогодні, відповідно до закону про реєстрацію підприємців, державний реєстратор передає органам статистики, податкової служби та Пенсійного фонду відомості про реєстрацію підприємств.

Реклама:

Проте досі діють нормативно-правові акти, якими передбачено при відкритті рахунку в банку надання окремих довідок про постановку підприємства на облік в органах держстатистики, податкової служби та Пенсійного фонду.

Іншими словами, банки зобов'язані вимагати такі довідки, а це означає, що підприємці досі змушені звертатися у три інстанції, витрачати зайвий час і гроші, заявив Клюєв.

Перший віце-прем'єр підкреслив, що запропоновані законопроекти повинні реалізувати принцип "єдиного вікна", щоб підприємець подавав для відкриття рахунку в банку тільки виписку з Єдиного держреєстру юридичних і фізичних осіб.

Пропонується, що у виписці, яку підприємець буде отримувати у державного реєстратора безкоштовно, будуть автоматично вказані дані про постановку підприємства на облік в органах державної статистики, податкової служби та Пенсійного фонду.

Всі необхідні дані державний реєстратор повинен отримати самостійно, повідомив перший заступник керівника уряду.

"Ми продовжимо скорочувати кількість зайвих довідок і виписок, які підприємці повинні збирати під час спілкування з державою та місцевою владою", - заявив Клюєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!